Datingapp Grindr wil naar de beurs

Grindr, 's werelds grootste datingapp voor homoseksuelen, wil naar de beurs.

Dat meldt persbureau Bloomberg vrijdag. Grindr is volledig in handen van Kunlun Tech, een Chinees internet gamebedrijf. Dat kocht in 2016 een meerderheidsbelang voor 93 miljoen dollar. De resterende aandelen werden dit jaar gekocht.

Het in Californië gevestigde Grindr, gezien als voorloper van datingapss als Tindr en Happn, is naar eigen zeggen de grootste datingapp voor mannelijke homoseksuelen met dagelijks meer dan 3 miljoen actieve gebruikers. Gebruikers sturen gemiddeld 228 miljoen berichten en 20 miljoen foto’s per dag, aldus data uit 2017.

Schending privacy

Er is nog geen datum van de beursgang aangekondigd. Ook is het nog niet duidelijk aan welke beurs Grindr een notering zal aanvragen. Eerst moet Kunlun Tech toestemming krijgen van de Chinese marktregulator.

Net als andere social media bedrijven kwam Grindr dit jaar onder vuur te liggen wegens schending van de privacy. Zo diende de Noorse consumentenwaakhond een klacht in bij Grindr omdat het gegevens zoals seksuele voorkeuren of de HIV-status met derden zou delen. 

Gerelateerde artikelen