Datasite neemt dataroom-provider Ansarada over

M&A-dataoplossingengroep Ansarada wordt voor 263 miljoen dollar overgenomen door concurrent Datasite.

Ansarada is een in Sydney gevestigd bedrijf voor virtuele dataroomoplossingen dat internationale bedrijven helpt bij het beheren van fusies en overnames, kapitaalverhogingen en GRC/ESG, heeft een overnameovereenkomst bereik met branchegenoot Datasite voor 263 miljoen dollar.

Ansarada’s rivaal Datasite, gevestigd in Minnesota, heeft een overeenkomst gesloten om 100 procent van het kapitaal in het Australische bedrijf te verwerven tegen 2,50 dollar per aandeel, wat een opslag van negentien procent betekent op de laatste slotkoers.

Ansarada wordt gebruikt door bijna 14.000 klanten in 180 landen en werd in 2005 opgericht. De naam is een samenvoeging van de eerste twee letters van de namen van de vier oprichters: Chief Technology Officer Andrew Slavin, Chief Executive Officer Sam Riley, hoofd van GRC/ESG Rachel Riley en Daphne Chang.

Medio 2023 had de groep 178 mensen in dienst, verspreid over haar kantoren in Sydney, Chicago, Londen, Amsterdam, Johannesburg en Ho Chi Minh-stad. Ansarada beweert dat er op zijn platform voor meer dan 1 biljoen dollar aan deals zijn gesloten met klanten als BlackRock, Visa, UBS en Deloitte.

Hoewel de oorsprong ligt in deals, heeft Ansarada in de loop van de tijd ook andere softwareoplossingen uitgerold om klanten te helpen met de dagelijkse activiteiten of het optimaliseren van de informatieverspreiding, waarbij zaken als inkoop, governance, risico en compliance (GRC) en milieu, sociale zaken en milieu worden behandeld.

In Nederlandse is Ansarada sponsor van het jaarlijkse M&A Trendonderzoek.

Gerelateerde artikelen