DataChecker haalt Capital A aan boord

De deal kwam mede tot stand door een persoonlijke klik.

Het Nederlandse bedrijf DataChecker is in zee gegaan met investeringsmaatschappij Capital A Investment Partners. Er zou veel belangstelling zijn geweest voor het bedrijf uit binnen- en buitenland. De persoonlijke klik met de Nederlandse investeringsmaatschappij gaf voor DataChecker echter doorslag. Marktlink begeleidde de transactie. Eén van de pioniers die het bedrijf 13 jaar geleden heeft opgericht, Joe Bloemendaal, is de nieuwe CEO.

DataChecker heeft ruim tien jaar ervaring op het gebied van online verifiëren van persoons- en bedrijfsgegevens in zowel Nederland als het buitenland. Het bedrijf won in 2021 de Gazellen Award voor het snelst groeiende bedrijf. Er zijn 21 mensen in dienst. Het bedrijf wil groeien via een buy-and-build strategie doorgroeien. 

Overnamespecialist Luc Keltjens begeleidde de transactie vanuit Marktlink: “DataChecker is een mooi voorbeeld van een sterk groeiend technologiebedrijf waar bovengemiddeld veel interesse voor is. Dit komt door de combinatie van sterk, ervaren management, eigen technologie en schaalbaarheid in het businessmodel. Bovendien wordt de groei gestimuleerd door nieuwe wet- en regelgeving. Het mooie aan deze deal is dat de persoonlijke match uiteindelijk de doorslag heeft gegeven. Er was meteen een klik aan tafel.”

Financiële details over de deelname zijn niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen