Datacenter Group verdubbelt door overname

The Datacenter GroupĀ (TDCG) uit Delft neemt twee datacenters over van het Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund.

Met de overname verdubbelt de omvang van het datacenterbedrijf tot ruim 20.000 m² serverruimte, aldus het Financieele Dagblad maandag.

Naast de bestaande datacenters in Amsterdam en Delft krijgt TDCG ook de beschikking over complexen in Utrecht en Rotterdam. De totale opslagcapaciteit komt daarmee uit op 30 MegaWatt. Voor de overname heeft TDCG een financiering van circa 50 miljoen euro aangetrokken.

Datacenters maken een razendsnelle groei door in Nederland. TDCG benadrukt dat het door deze overname de grootste, volledig Nederlandse aanbieder is van servercapaciteit. 'Het is bijzonder dat wij tussen alle buitenlandse reuzen zo groot zijn geworden en dat we de groei nog altijd met eigen geld weten te financieren', stelt Siemon van den Berg in het FD.

Nadrukkelijke Nederlands

Hij wil met zijn onderneming binnen enkele jaren doorgroeien naar een landelijk dekkend netwerk van datacenters in alle regio’s van Nederland. TDCG laat zich nadrukkelijk voorstaan op zijn 'Nederlandse nationaliteit' in de concurrentiestrijd met andere aanbieders. Door de overname claimt de onderneming de positie van 'grootste Nederlandse speler'.

Gerelateerde artikelen