Databedrijf Mondicon neemt broadcaster Connected IP over

Leverancier van mobiele data-oplossingen Mondicon uit Aalsmeer heeft op eigen kracht dataprovider Connected IP overgenomen.

Het Alkmaarse Connected IP levert wereldwijd mobiele data connectiviteit aan diverse broadcastpartijen. Met de simkaarten van Connected IP doen televisienetwerken live-verslag van bijvoorbeeld sportevenementen als het WK voetbal, de Tour de France en Olympische Spelen.

Daarnaast levert Mondicon ook internetverbinding op cruiseschepen. Dat gebeurt door middel van het plaatsen van een simkaart in de router. “Wij leveren mobiel internet op plekken waar dat moeilijk is, maar wel heel belangrijk”, vertelt Jurgen ter Hoeve, CCO bij Mondicon, in een telefonische reactie. “Het is voor de kapitein makkelijker uit te leggen dat er geen stromend water is dan geen internet.”

Externe adviseurs
Met de overname van Connected IP versterkt Mondicon haar broadcastactiviteiten. Ter Hoeve is tevreden met de deal, waarbij geen gebruik is gemaakt van externe adviseurs. “Er was voldoende expertise aan beide kanten.” Hoewel het een volledige overname betreft, blijft de naam Connected IP behouden. Over de koopsom doet Mondicon geen uitspraak.

Volgens de CCO groeit Mondicon, dat een terabyte aan mobiele data per dag verbruikt, momenteel als kool. Dat doet het bedrijf op eigen kracht. Of Mondicon een externe financier in de toekomst kan gebruiken? “Daar is nu geen behoefte aan.” Het doen van meer overnames sluit hij niet uit.

Gerelateerde artikelen