Data science specialist ADC fuseert met branchegenoot

Amsterdam Data Collective wil verder groeien en wordt daarbij ondersteund door Mentha Capital.

Het Nederlands data science-bureau Amsterdam Data Collective heeft een investering aangetrokken van private equity firma Mentha Capital. Met het kapitaal wil het bureau uitbreiden in Scandinavië.

“Na een samenwerking met investeerder Mentha hebben we besloten om de uitbreiding van Amsterdam Data Collective (ADC) in Scandinavië te versnellen door te fuseren met een adviesbureau gevestigd in Denemarken en Zweden”, schrijft CEO en oprichter van ADC, Rik Steers, op de website van ADC. Het bedrijf waar ADC mee samengaat heet DAMVAD Analytics.

Sinds 2017 is het team van Amsterdam Data Collective (ADC) actief met het helpen van organisaties om meer ‘data driven’ te worden. Met name organisaties in de gezondheidszorg, financiële dienstverlening en publieke sector zijn klant. Het collectief heeft inmiddels 80 medewerkers. In 2022 stond het bedrijf voor het tweede jaar in de FD Gazellen van de top 20 snelstgroeiende bedrijven van Nederland. 

“Onze internationale expansie begon eerder dit jaar met een kantoor in Kopenhagen”, aldus Steers. “We nemen nu de volgende stappen om onze expansie te versnellen door te fuseren met DAMVAD Analytics, een data science-adviesbureau gevestigd in Denemarken en Zweden.”

Bij de deal werd Mentha Capita geadviseerd door Gaston Freijser van De Breij en Rowdy Schouten van JSA Tax. ADC kon rekenen op de steun van een team van Osborne Clarke met als teamleider Marie-Louise Weeda

De laatste investering van Mentha was in babyspeciaalzaak Jollein.

 

 

Gerelateerde artikelen