Dalata voltooit overname van Amsterdam American Hotel

Hotel na overname omgedoopt tot Clayton Hotel Amsterdam American.

Dalata Hotel Group, de grootste hotelexploitant in Ierland, met een groeiende aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk en continentaal Europa, kondigt aan dat de overname van het erfpachtbelang in Hard Rock Hotel Amsterdam American van Zien Group is afgerond.

Zien Group werd in september 2022 gevormd door de fusie van de familie Dijkstra, oprichters van Eden Hotels, en KSL Capital Partners, een private equity-groep die zich richt op reizen en vrije tijd.

“Het besluit om het Hard Rock Hotel Amsterdam American te verkopen sluit aan bij onze bredere visie voor de groep”, aldus Billy Skelli-Cohen, CEO, Zien Group. “Onze focus ligt momenteel op de verfijning van het merk Eden en het opnieuw vormgeven van een aantal van onze huidige eigendommen om een nieuw hotelconcept te vormen.”

Het Hard Rock Hotel Amsterdam American is omgedoopt tot Clayton Hotel Amsterdam American, waarmee Dalata’s portfolio van Clayton Hotels wordt uitgebreid naar 27 in heel Europa. Dalata is vandaag begonnen met het transitieproces, waarbij het volledige team in dienst blijft. Alle eerdere gastenboekingen worden niet beïnvloed door de eigendomsoverdracht.

Het Clayton Hotel Amsterdam American, gelegen in het hart van Amsterdam, op de hoek van de Leidsekade en het Leidseplein, is een 4-sterren hotel met 173 luxe slaapkamers. Het hotel heeft een rijke geschiedenis en opende ruim 100 jaar geleden voor het eerst zijn deuren. Het iconische Café en Bar Americain van het hotel staat bekend als een belangrijk voorbeeld van de Art Nouveau-bouwstijl in Amsterdam. Dalata is van plan de komende jaren ruim 4,5 miljoen euro te investeren om het pand verder te verbeteren.

Lees ook: Sectoranalyse Toerisme & Leisure: ‘Consumenten bezuinigen simpelweg niet op vakanties’

Gerelateerde artikelen