Dachser neemt logistieke dienstverlener Brummer over

De Oostenrijkse logistieke dienstverlener is goed voor een omzet van 128 miljoen euro.

Dachser neemt Brummer Logistik GmbH in Duitsland en Brummer Logistic Solutions GmbH & Co KG in Oostenrijk over.

De aankoop omvat de volledige operationele activiteiten van de Brummer Group. In het kader van de overeenkomst zijn de bedrijven overeengekomen de aankoopprijs niet bekend te maken. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Duitse en Oostenrijkse mededingingsautoriteiten.

In 2023 behaalden de familiebedrijven een omzet van ongeveer 128 miljoen euro, waarmee ze tot de leidende leveranciers van voedsellogistiek in Centraal-Europa behoren.

Brummer Logistik GmbH werd in 1977 opgericht in Neuburg am Inn, Beieren, waar het een vestiging van 40.000 m2 voor gekoelde en diepgevroren levensmiddelen bezit. Brummer Logistic Solutions GmbH & Co KG ging van start in 2021 en heeft 45.000 m2 opslagruimte op de locatie in St. Marienkirchen, Oostenrijk. Goederenstromen uit heel Europa worden zo strategisch samengevoegd vlak naast de grens, waardoor de transportcapaciteit optimaal wordt benut en de doorlooptijden worden verkort. In de centrale regio Zuid-Duitsland en Oostenrijk heeft Brummer momenteel ongeveer 950 mensen in dienst.

Als een high-performance full-service logistieke dienstverlener, richt Brummer zich op cross-border transport, warehousing, en contract logistieke diensten voor levensmiddelen tussen Duitsland, Oostenrijk en de buurlanden. Bij het leveren van deze diensten, dekt Brummer het volledige scala van temperaturen, met inbegrip van bevroren levensmiddelen onder -18 graden Celsius. Verder biedt Brummer uitgebreide logistieke oplossingen voor retail en industriƫle klanten.

Gerelateerde artikelen