Daan Lunsingh Scheurleer naar Clifford Chance

Clifford Chance versterkt het wereldwijde Litigation & Dispute Resolution team met de komst van Daan Lunsingh Scheurleer.

Toonaangevend internationaal advocatenkantoor Clifford Chance verwelkomt Daan Lunsingh Scheurleer als partner in haar Litigation & Dispute Resolution praktijk in Amsterdam. Daan is een zeer gerespecteerd litigator met meer dan twintig jaar ervaring. 

"De komst van Daan is een belangrijke stap in het verder versterken van onze Litigation & Dispute Resolution in Nederland", aldus Bas Boris Visser, Amsterdam Co-Managing Partner en Global Head of Innovation and Business Change. "Onze wereldwijde en lokale strategie is gericht op een aanzienlijke uitbreiding van onze litigation praktijk. Daan heeft een uitstekende reputatie in de markt, omdat hij niet alleen een top litigator is, maar ook een weloverwogen en strategische aanpak heeft.

Daan heeft ruime ervaring in het vertegenwoordigen van, onder andere, financiële instellingen en accountantskantoren in nationale en internationale class actions en complexe geschillen. Hij werd partner bij NautaDutilh in 2005, nadat hij in 1996 was afgestudeerd in de rechten aan de Universiteit van Leiden. Hij heeft ook een graad in Klassieke Archeologie van de Universiteit van Amsterdam (1990). 

Dirk-Jan Duynstee, hoofd van de procesrechtsectie in Amsterdam: "Clifford Chance is uniek gepositioneerd om cliënten te adviseren in de meest complexe (internationale) geschillen. We zijn blij dat Daan ons getalenteerde Amsterdamse team komt versterken. Zijn komst zal de capaciteiten van ons Amsterdamse team en ons aanbod aan onze klanten verder uitbreiden".

Daan Lunsingh Scheurleer: "Ik zie grote kansen bij Clifford Chance met zijn uitstekende reputatie en indrukwekkende klantenbestand. Ik kijk er erg naar uit om deze mogelijkheden samen met het uitstekende team in Amsterdam en haar wereldwijde netwerk te benutten".

Clifford Chance's Global Litigation & Dispute Resolution praktijk omvat ongeveer 500 advocaten in Europa en het Verenigd Koninkrijk, het Midden-Oosten, Azië/Pacific en de VS, die zich bezighouden met geschillenbeslechting en regulatoir advies in de breedste zin. De toevoeging van Daan aan het wereldwijde team volgt op de groei van het aantal partners wereldwijd binnen L&DR met recente aanstellingen zoals de komst van Christine Gärtner van het Amerikaanse advocatenkantoor Latham & Watkins en de promotie van vijf nieuwe partners in april 2020.

Gerelateerde artikelen