CV-ketelfabrikant Intergas overgenomen door Rheem

Op 31 mei 2019 heeft het Amerikaanse bedrijf Rheem het in Coevorden gevestigde Intergas overgenomen via zijn groepsentiteit Paloma Rheem Global, Inc.

Intergas is een vooraanstaande producent van hoogrendementsketels en boilers voor de particuliere markt. Intergas staat bekend om het gebruik van geavanceerde technologieën voor zijn producten en is in Nederland marktleider op het gebied van gasgestookte cv-ketels. Daarnaast heeft het bedrijf snelgroeiende dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten.

Rheem is het enige Noord-Amerikaanse bedrijf dat zowel producten op het gebied van verwarming, koeling, waterverwarming en verwarming van zwembaden en spa’s, als verwarmings -en koelingsproducten voor commerciële toepassingen levert. Momenteel is Rheem in Amerika de grootste leverancier op het gebied van waterverwarming. De producten van het bedrijf zijn verkrijgbaar in meer dan 50 landen wereldwijd. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Atlanta, Georgia en het portfolio van het bedrijf omvat de merken Rheem®, Raypak®, Ruud®, Eemax®, Richmond®, Splendid®, Solahart® en EverHot™.

Met de overname van Intergas beschikt Rheem over een topmerk in de Europese markt voor verwarming en warm water, de op een na grootste markt ter wereld.

Gerelateerde artikelen