CVC neemt infrastructuur-investeerder DIF over

Laatst gewijzigd: 06 september 2023 11:16
Het Britse private-equityhuis CVC koopt de Nederlandse infrastructuur-investeerder DIF Capital Partners.

CVC heeft een meerderheidsbelang verworven in de toonaangevende infrastructuurbeheerder DIF Capital Partners (DIF) en belooft de resterende aandelen in de loop van de tijd te verwerven. Door deze combinatie ontstaat een wereldwijde private-marktenmanager met zeven complementaire strategieën en een totaal beheerd vermogen van circa 177 miljard euro.

CVC is een mondiale beheerder van particulier vermogen die zich richt op private equity, secundaire aandelen en kredieten.

Volgens het persbericht biedt deze strategische overname CVC een toonaangevend infrastructuurplatform, direct grenzend aan en zeer complementair aan haar bestaande private equity-, secundaire en kredietstrategieën. Bovendien versnelt deze acquisitie de groei van DIF, dat onder de merknaam DIF zal blijven opereren en onafhankelijk zal blijven over zijn activiteiten en investeringsbeslissingen.

DIF heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en heeft zestien miljard euro aan vermogen onder beheer en een team van meer dan 225 professionals verspreid over elf kantoren. DIF werd opgericht in 2005 en heeft een leidende positie opgebouwd in infrastructuurinvesteringen in het middensegment, voornamelijk in Europa, Noord-Amerika en Australië. De samenwerking met CVC zal de groei helpen versnellen, aangezien DIF zowel zijn investeringsmogelijkheden, zijn geografische bereik als zijn mondiale investeerdersbasis blijft verdiepen en verbreden. DIF zal geleid blijven door de huidige CEO en partners en zal blijven opereren onder de merknaam DIF.

In een reactie op de transactie zei CVC-voorzitter en mede-oprichter Rolly van Rappard: “Uitbreiden naar infrastructuur is een logische volgende stap voor ons, gezien de langetermijngroeitrends in infrastructuur en de nabijheid ervan met onze bestaande strategieën. We kennen het DIF-team al enkele jaren en we zijn verheugd om samen te werken met een van de beste pure-play wereldwijde infrastructuurbeheerders, met een indrukwekkend trackrecord op het gebied van prestaties en groei.”

De deal heeft een waarde van rond de één miljard euro, meldt het Financieele Dagblad na berichtgeving van persbureau Bloomberg en de Financial Times.

Gerelateerde artikelen