CVC Capital Partners bij 25 grootste PE-fondsen

Welke andere fondsen staan bovenaan de lijst?

Visual Capitalist heeft onlangs een lijst gepubliceerd met de 25 grootste private equity fondsen. Fondsen uit voornamelijk de Verenigde Staten staan genoteerd in de lijst: van Blackstone tot KKR en van Bain Capital tot Apollo. The Blackstone Group heeft in de afgelopen vijf jaar 95.9 miljard dollar opgehaald, met investeringen in Refinitiv en Merlin Entertainments.

Wellicht niet heel verrassend, maar slechts vier private equity bedrijven zijn gevestigd in Europa: CVC Capital Partners, EQT Partner, Cinven en Permira. Het Nederlandse CVC Capital Partners – opgericht door Rolly van Rappard – staat met 35.88 miljard dollar op een notabele, zevende plaats. CVC heeft onder meer geïnvesteerd in producent van dierenvoedsel Petco in 2016 voor 4.6 miljard dollar. Onlangs heeft CVC ook met het CVC FUND VII geïnvesteerd in Premiership Rugby, de hoogste Engelse rugby-competitie.

EQT Partners staat met 34.5 miljard dollar op de achtste plek. Het Zweedse investeringsfonds heeft in verschillende ondernemingen een belang: van Dunlop Protective Footwear tot SUSE en van TransIP tot Veritas Petroleum Services. De EQT-fondsen zijn actief via portefeuillebedrijven in Europa, Azië en de VS én hebben circa 110.000 medewerkers in dienst.

Bekijk hier de infographic met de 25 grootste private equity fondsen wereldwijd.

Gerelateerde artikelen