CVC Capital maakt deze week de beursgang in Amsterdam

Laatst gewijzigd: 16 april 2024 09:59
Stukken van aandeelhouders en nieuwe aandelen moeten 1,25 miljard opbrengen.

Investeringsmaatschappij CVC Capital Partners gaat naar de aandelenbeurs in Amsterdam. Het Europese beleggingsbedrijf heeft hierover een intentieverklaring naar buiten gebracht. De beursgang vindt naar verwachting in de komende weken plaats, afhankelijk van marktomstandigheden, aldus CVC.

Het in Luxemburg gevestigde CVC heeft circa 186 miljard euro aan beleggingen in beheer. Het bedrijf is onder meer eigenaar van de voormalige theedivisie van Unilever en het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling.

CVC zegt dat de beursgang bestaat uit de verkoop van nieuwe aandelen ter waarde van circa 250 miljoen euro en de verkoop van stukken door bestaande aandeelhouders. In totaal zal daarmee volgens CVC een minimumbedrag van 1,25 miljard euro zijn gemoeid.

De in 1981 opgerichte beleggingsfirma zegt dat de beursgang zal helpen bij de verdere groei. Ook moet de beursnotering zorgen voor toegang tot de kapitaalmarkten en grotere bekendheid van het bedrijf voor klanten en bij het aantrekken van personeel. CVC telt ruim 1150 werknemers.

Al twee keer eerder zou CVC al een beursdebuut hebben willen maken. De eerste keer was in mei 2022, maar toen zorgde de oorlog in Oekraïne voor uitstel. In november vorig jaar gooide de Gaza-oorlog roet in het eten.

Lees ook: Deze 10 buitenlandse investeerders doen de meeste deals in Nederland

Gerelateerde artikelen