Cushman & Wakefield kondigt acquisitie DTZ Zadelhoff aan

Cushman & Wakefield heeft vandaag de voorgenomen acquisitie aangekondigd van de meerderheid van de aandelen van DTZ Zadelhoff in Nederland. Dit maakt de gecombineerde organisatie marktleider in Nederland en brengt de Nederlandse organisatie in lijn met die van de wereldwijde organisatie.

Sinds de wereldwijde fusie tussen DTZ en Cushman & Wakefield, die op 2 september van dit jaar is aangekondigd, hebben beide bedrijven als afzonderlijke organisaties gewerkt. De vandaag bekendgemaakte fusie is nog wel onderworpen aan goedkeuring van de wettelijke instanties.

Tot 1 januari 2016 werkt DTZ Zadelhoff in een partnerstructuur met 14 partners die deelnemen via juridische entiteiten met beperkte aansprakelijkheid waarbij DTZ International (het huidige Cushman & Wakefield) een minderheidsbelang heeft.

Het nieuwe Cushman & Wakefield in Nederland telt 550 partners en medewerkers die actief zijn voor klanten zoals Syntrus Achmea Real Estate & Finance, Prologis, ING, CBRE Global Investors en Unibail-Rodamco. Details over de leiderschapsrollen binnen de Nederlandse organisatie worden op een later moment bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen