Curator verwacht doorstart voor failliet e-bike to go

Abonnementsdienst voor elektrische fietsen e-bike to go maakt waarschijnlijk een doorstart.

Dat verwacht curator Marc Udink. E-bike to go werd vorige week failliet verklaard. Udink zegt dat het bedrijf, dat onderdeel is van e-scooter- en e-bikeverhuurder GreenMo, kampt met een grote schuldenlast.

Volgens de curator zijn er vijf geïnteresseerden. Zij kunnen tot donderdag of vrijdag een bod uitbrengen. "De kans is groot dat iemand e-bike to go gaat kopen", stelt de curator. Met de verkoop kan het bedrijf volgens hem een deel van de schulden aflossen.

E-bike to go werd in 2015 opgericht en heeft 10.000 elektrische fietsen in Nederland, België en Duitsland. De fietsen zijn herkenbaar aan de groene velgen. In 2021 had het in Amsterdam gevestigde bedrijf een omzet van meer dan zeven miljoen euro. Volgens de eigen website telt de onderneming zeventig medewerkers.

Vorige week werd bekend dat GreenMo een doorstart maakt na failliet te zijn verklaard. Dit faillissement zorgde ook voor problemen bij partner Go Sharing, het verhuurbedrijf van groene deelscooters en -fietsen. Vorige week werd Go Sharing overgenomen door BinBin, een Turkse aanbieder van deelvervoer.

 

Gerelateerde artikelen