Ctac verkoopt softwaredienst aan DataBalk

De focus van Ctac komt helemaal te liggen op commercieel vastgoed.

Business & cloud-integrator Ctac verkoopt haar corporatie softwaredienst Fit4Woco aan DataBalk. De deal past in de strategische keuze van Ctac om zich binnen de vastgoedmarkt volledig richten op de commerciële vastgoedmarkt. De focus bij Ctac nu op het softwareproduct Fit4RealEstate.

DataBalk richt zich met haar IT-oplossingen en diensten primair op de corporatiesector. Onderdeel van de deal is de continuïteit aan de Ctac klantrelaties binnen deze sector.

“Eerder dit jaar hebben we aangegeven dat we ons portfolio tegen het licht zouden houden en deze verkoop is daar een onderdeel van. We zien in DataBalk een logische en betrouwbare overnamepartij voor Fit4Woco”, aldus CEO Pieter-Paul Saasen van Ctac. 

Naar verwachting zal de transactie begin april 2022 worden afgerond. Ctac krijgt een vergoeding voor het softwareproduct en het gerelateerde klantcontract. De verkoop van Fit4Woco heeft voor Ctac een neerwaarts omzeteffect op jaarbasis van circa 1,5 miljoen euro. Over de financiële details van de deal is niets bekendgemaakt.

 

 

Gerelateerde artikelen