Investering van Gilde in Calypso blijkt goud waard

Het biofarmaceutisch bedrijf gaat naar Novartis voor bijna een half miljard.

Het in Amsterdam gevestigde Calypso Biotech wordt verkocht aan de Zwitserse medicijnfabrikant Novartis AG. Het biotechbedrijf brengt 425 miljoen dollar op. Van dat bedrag wordt 175 miljoen uitgekeerd bij het bereiken van bepaalde doelstellingen.

Calypso is gespecialiseerd is in de ontwikkeling van therapeutische antilichamen tegen immuunziekten. Het biofarmaceutisch bedrijf  is voortgekomen uit medicijnfabrikant Merck, dat nog steeds een belang aanhield via de investeringspoot M Ventures. Daarnaast hebben Inkef Capital, Gilde Healthcare, Fountain Healthcare Partners and Johnson & Johnson Innovation een belang in Calypso. Gilde Healthcare had het grootste belang en leidde de financieringsronden en de verkoop.

Twee jaar geleden haalde Calypso 20 miljoen euro op bij een financieringsronde die werd geleid door Gilde Healthcare, die de voornaamste belegger was in het jonge bedrijf. “We zijn Gilde Healthcare oprecht dankbaar aan voor de cruciale rol als hoofdbelegger in Calypso, van Series A tot herkoop”, aldus Alain Vicari, CEO en mede-oprichter, Calypso. “Hun niet aflatende betrokkenheid, actieve betrokkenheid bij strategische zaken en leiderschap in de raad van bestuur is een instrumentaal in ons succes. “

Gerelateerde artikelen