Counsel Mark-Jan Arends van Allen & Overy naar Clifford Chance

Kandidaat-notaris (counsel) Mark-Jan Arends is van Allen & Overy overgestapt naar Clifford Chance. Arends is per 1 januari 2014 werkzaam in de notariële praktijk in Amsterdam.
Managing partner Bas Boris Visser: "Mark-Jan staat bekend in de markt als een zeer scherpe en creatieve kandidaat-notaris met ruime ervaring in M&A en corporate finance, zijn komst zal een belangrijke versterking van ons notariaat betekenen. We zijn erg blij om hem aan boord te hebben."
Arends is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, corporate finance en aanverwant notarieel recht. Zijn praktijk richt zich op het opzetten van (internationale) overnamestructuren, reorganisaties, joint venture-structuren, grensoverschrijdende transacties, fusies, overnames, aankopen en desinvesteringen van activa en het creëren van zekerheid met betrekking tot (her)financieringen. Ook richt Arends zich op de dagelijkse begeleiding van publieke en private bedrijven bij een breed scala van onderwerpen. Hij heeft een sterke focus op de technologie-, media- en telecomsector.
In 2011 werkte Arends als foreign corporate lawyer bij het Amerikaanse kantoor Fenwick&West LLP in Silicon Valley, Californië. Daar hield hij zich voornamelijk bezig met op de technologiesector gerichte transacties onder Amerikaans recht. 
Arends werkte negen jaar bij Allen & Overy. In 2013 voltooide Arends de postacademische ondernemingsrechtopleiding van de Grotius Academie met het predicaat cum laude. In 2004 behaalde hij zijn master Notarieel recht aan Universiteit Leiden.
Arends over zijn overstap: "Clifford Chance is een geweldig kantoor met een uitstekende reputatie. Dit is een prachtige kans voor mij om mijn ervaring te gebruiken om de sterke M&A- en Banking-praktijken van het kantoor verder uit te breiden, waarbij ik mijn focus op het adviseren van cliënten in de technologiesector behoud."
 
Gerelateerde artikelen