Foodspecialist Tastemakers voor zeven miljoen naar Topbrands

Topbrands is van B&S International, actief in belastingvrije winkels.

Topbrands Europe uit Oud-Beijerland neemt Tastemakers uit Werkendam over, fabrikant van foodingrediënten. Het bedrijf bedenkt en ontwikkelt themaconcepten voor food in geschenkpakketten. De deal beslaat zeven miljoen euro op een schulden- en cashvrije basis. De deal wordt afgesloten met terugwerkende kracht op 1 januari van dit jaar.

Onder Tastemakers valt ook de handelsnaam Hocorn, leverancier van chocolade en snoep voor de horeca. Vorig jaar boekte het bedrijf een omzet van dertien miljoen euro, met een EBITDA van 1,2 miljoen euro. Tastemakers was sinds vier jaar in handen van Gift Makers Group, een participatie van participatiemaatschappij MKB Fonds.  Het cosmeticabedrijf blijft een zelfstandige entiteit.  

Topbrands Europe is een bedrijf voor personal care, home care en confectionery, actief in meer dan zeventig landen met merken, private labels en licenties. Sinds 2017 is het bedrijf eigendom van merken, private labels en licenties. Sinds 2017 is Topbrands in handen van B&S International, een groothandel en exploitant van belastingvrije winkels.

Gerelateerde artikelen