Corbion verkoopt bezit VS na boze brief aandeelhouder

De emulgatorenactiviteiten gaan voor 362 miljoen naar Kingswood Capital.

Corbion, een in Nederland gevestigd bedrijf voor voedingsingrediënten, verkoopt de emulgatoractiviteiten aan de Amerikaanse investeerder Kingswood Capital Management. Met de deal is 362 miljoen dollar gemoeid, waar Corbion ongeveer 275 miljoen dollar aan overhoudt.

Het gaat bij de verkoop onder meer om twee productievestigingen in de VS. De investeringsbank Lazard trad bij deze verkoop voor Corbion op als financieel adviseur.

De verkoop volgt op kritiek van Jeffrey Ubben, de eigenaar van Inclusive Capital, dat tien procent van Corbion in handen heeft. Ubben klaagde over dramatische koersprestatie van het aandeel, die niet zou stroken met de groei van de kasstroom met circa vijftien procent dit jaar. “We hebben geconcludeerd dat Corbion proactief het grote gat in de waardering moet dichten”, aldus Ubben in de brief.

Corbion reageerde met de opmerking dat het goed zou luisteren naar de aandeelhouders. Ook beloofde het bedrijf om nog eens te kijken naar de operationele kosten, het kapitaalprogramma en het werkkapitaal. Of de verkoop van de emulgatoractiviteiten hiermee te maken heeft, is niet bekend. De deal zal worden afgerond in de tweede helft van het jaar.

Gerelateerde artikelen