Coolblue, private-equity en yoga: een voorzetje voor een geslaagde nieuwjaarsborrel

Champagne en een goed gesprek maken een geslaagde CFO en M&A Nieuwjaarsborrel. 11 januari bent u te gast bij Loyens & Loeff. De champagne is besteld en in dit artikel voer voor een goed gesprek.

(Foto: Roy Stegeman van Deloitte en Jeroen Drost (toen NPM nu SHV) hebben een goed gesprek tijdens de nieuwjaarsborrel van 2016)

Mocht u een M&A-advocaat van het kantoor tegen het lijf lopen, dan kunt u hem of haar feliciteren met een mooi dealjaar. Het gastvrije advocatenkantoor adviseerde in 2016 bij 55 deals met een totale dealwaarde van 25 miljard euro. In 2016 mochten de advocaten van Lolo uren schrijven voor financiële partijen als Nordian Capital Partners, BB Capital, Towerbrook Capital en Egeria en bedrijven als Coolblue, Karl Lagerfeld en Liberty Global

Coolblue en bitterballen
Grote kans dat u in gesprek komt met één van de vaste bewoners van de juridische league tables. Harmen Holtrop adviseerde bij veertien deals. Mocht u hem aan de bar zien staan, informeer dan eens hoe hij de mededingsrechtelijke aspecten van de verkoop van Distrimed heeft aangepakt. Om goed beslagen ten ijs te komen kunt u daarvoor het artikel in M&A Magazine van Q3 herlezen. Als u met Bas Vletter een bitterballetje pakt, dan is dat een goed moment eens te informeren naar de verkoop van snackfabrikant Van Geloven aan McCain Foods. Ook interessant, Herman Kaemingk kan u alles vertellen over de investering van HAL in Coolblue.

Ook de jonge garde van Loyens & Loeff heeft afgelopen jaar van zich laten horen. Hoogvlieger Rob Schrooten was genomineerd voor de M&A Award voor Best Young Talent. De eer ging naar Raboman Peter de Kluijver, maar dat zal de pret niet drukken. Schrooten heeft aan werk geen gebrek, mede dankzij de dealflow van private-equityhuizen. In gesprek met de jonge aanwas van Loyens & Loeff zou je eens kunnen informeren of het nog steeds nodig is om de uren te vullen met facetime, maar doe dit wel als de partners even niet in de buurt zijn. Als je toch op die toer bent, pols dan even of zij ook tijdens hun sollicitatie zijn verrast met Belgische TV-sterren

Met yoga disruptie te lijf
Mocht u zich verbazen over de ontspannen sfeer, dan kan dat wel eens te maken hebben met het yogamatje dat de advocaten op maandagochtend uitrollen. Check dat even, want wellicht kunt u nog wat van opsteken en meer zen in uw dealflow te krijgen. Dat is niet overbodig, want de gastspreker zal laten zien dat alles wat wij kennen op het punt staat te veranderen. De ervaren dealmaker van een bekende Amerikaanse chipfabrikant – recent zeer actief is op de Nederlandse M&A-markt – zal demonstreren hoe disruptie voor kan blijven door nieuwe ontwikkelingen snel eigen te maken. 

Kortom, genoeg gespreksstof voor een feestelijke CFO en M&A Nieuwsjaarsborrel op 11 januari

Gerelateerde artikelen