Convent Capital haalt 100 miljoen op voor agrosector

Er ging geld naar innovatieve bedrijven AHC, Chaincraft en BeeHero.

Het Amsterdamse  Convent Capital AgriFood Growth Fund heeft voor honderd miljoen euro aan inleg binnen. Daaronder is een toezegging van tien miljoen euro van verzekeringsmaatschappij a.s.r.. Het is de tweede succesvolle afsluiting van dit fonds, dat sinds een jaar investeert in circulariteit. 

Convent Capital investeert sinds 2011 in circulariteit en lanceerde in april 2022 haar artikel 9 duurzame AgriFood Growth Fund. Het fonds richt zich op investeringen in innovatieve en duurzame voedsel- en landbouwbedrijven in heel Europa. De missie van het fonds is om zowel financieel rendement als een positieve impact op het milieu te genereren door bedrijven te ondersteunen die zich inzetten voor het verbeteren van de duurzaamheid en efficiëntie van het voedselsysteem.

Het Fonds heeft al verschillende investeringen gedaan in bedrijven die werken aan de transformatie van de voedsel- en landbouwsector, waaronder het fytogene voeradditievenbedrijf AHC en het biobased chemiebedrijf Chaincraft. De derde en laatste investering van het fonds was als hoofdinvesteerder in de ronde van 43 miljoen dollar van 's werelds toonaangevende precisiebestuivingsbedrijf BeeHero. 

 

Gerelateerde artikelen