Containerreder Euro-Rijn lijft concurrent Danser Group in

Vraag om mee te investeren leidde tot een volledige overname.

Euro-Rijn Logistics Holding mag de containerrederij Danser Group overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over, volgens de ACM. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Euro-Rijn is actief op het gebied van goederenvervoer over zee, binnenwateren en weg, van bulkgoederen, containers en op- en overslag goederen. De Euro-Rijn Groep exploiteert tevens warehouses in de haven van Moerdijk, Rotterdam en Duisburg. De haven van Moerdijk is, net zoals de haven van Rotterdam, een zogenaamde ‘deepsea’ haven, vanuit de haven van Moerdijk worden ook goederen over zee vervoerd.

Danser Group is sinds twee jaar eigendom van BOC Inland Transportation, een investeerder die in Nederland en Engeland is gevestigd. Deze investeerder is tevens eigenaar van Rotterdam Short Sea Terminals.

In de sector wordt gezegd dat BOC in eerste instantie aan Euro-Rijn had gevraagd om mee te investeren in Danser Group. “Hun aankoop was ‘te strak gefinancierd’”, zo vertelde Euro-Rijn-eigenaar Albert van Ommen tegen zakenblad Quote. Die besloot vervolgens om Danser Group volledig over te nemen. Ook omdat dat “goed in onze groeistrategie past.”

Danser Groep is actief op het gebied van goederenvervoer over binnenwateren, spoor en weg, van containers inclusief gekoelde containers en projectlading. De Danser Group heeft lijndiensten met wekelijks enkele afvaarten onder andere vanaf Rotterdam en Antwerpen naar het Zwitserse Basel en vanaf Rotterdam en Antwerpen naar Stuttgart. De Danser Groep heeft ook een spoordienst tussen Rotterdam en Straatsburg/Kehl.

Gerelateerde artikelen