Consolidatieslag blijft uit in schoonmaakbranche

De vraag naar schoonmaakwerk krimpt al bijna vier jaar, maar een consolidatieslag in de schoonmaaksector blijft uit. De grote schoonmaakbedrijven hechten grote waarde aan hun zelfstandige positie en de reserves zijn groot genoeg om op eigen kracht door te gaan. Dat meldt Het Financieele Dagblad.
Door een zwakke conjunctuur en een toename aan flexplekken is er minder werk voor schoonmaakbedrijven. Doorgaans leidt een krimp in een sector tot een consolidatieslag, maar binnen de schoonmaakbranche gebeurt dat niet. De verhoudingen blijven gelijk. 
Er is een select aantal bedrijven dat de Nederlandse schoonmaakmarkt heeft verdeeld: Asito, CSU, ISS Nederland, Hago en GOM. Deze bedrijven zijn bijna allemaal eigendom van een familie of een stichting. Deze partijen kopen of verkopen wel eens een kleinere branchegenoot, maar denken er niet aan te fuseren. 
 
Word lid van de M&A Community: meer kennis, meer deals
De M&A Community is hét platform voor professionals in M&A, Private Equity en Corporate Finance. Leden van de M&A Community zijn welkom op M&A Cafés, M&A Masterclasses en het Private Equity Summit. Leden hebben toegang tot unieke kennis via de M&A Database, M&A Magazine en de MenA.nl nieuwsbrief. Leden hebben meer kennis en doen meer deals. Word dus lid
Meer weten? Neem gerust contact op met de M&A Community Managers.
 
Gerelateerde artikelen