Committed Capital neemt meerderheidsbelang in ID-ware

Committed Capital neemt een meerderheidsbelang in het snelgroeiende softwarebedrijf ID-ware.

ID-ware ontwikkelt en implementeert managementsoftware voor het beheer van de levenscyclus van smartcards. Het (Software as a Service) Enterprise platform van ID-ware beheert tevens de autorisaties, zodat iedere smartcard-gebruiker op basis van een persoonlijk profiel automatisch relevante toegangsrechten krijgt verleend.

De software van ID-ware is gekoppeld aan de bestaande HR- en Enterprise Resource Planning-systemen waardoor alle in deze systemen toegekende rechten direct aan de smartcards worden gekoppeld. Door de koppeling met bestaande managementsystemen wordt het verlenen van toegangsrechten aan smartcards vereenvoudigd, minder foutgevoelig (éénmalige invoer) en is er zekerheid over de naleving van de (toegangs)protocollen. Klanten zijn onder andere overheden, financiële instellingen, zorginstellingen, universiteiten en industriële bedrijven. Het softwarebedrijf is opgericht in 2005 en laat de laatste jaren een omzetgroei in dubbele cijfers zien. De investering is de eerste deelneming uit het derde fonds van Committed Capital. Het derde fonds is recentelijk opgericht en heeft een omvang van 55 miljoen euro.

Het Nederlandse ID-ware heeft ambitieuze plannen voor internationale groei in zowel Duitsland, Frankrijk als het Verenigd Koninkrijk. Onderdeel hiervan is ook een actieve buy & build-strategie om de internationale groei in focuslanden de komende jaren te versnellen.

Wai Ki Chiu, partner bij Committed Capital: “ID-ware past met hun sterke marktpositie en een voortdurende drive om de technologie en interne processen te verbeteren perfect in onze investeringsstrategie. Ondanks de huidige bijzondere omstandigheden blijven wij investeren in snel groeiende mkb-ondernemingen en juist in deze tijd willen wij ondernemers ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van hun bedrijf”. Christian Borgmann, oprichter ID-ware: “ID-ware zit nu in een nieuwe groeifase en ik ben ervan overtuigd dat Committed Capital ons met hun expertise daarin succesvol gaat ondersteunen”.

Gerelateerde artikelen