Commissaris América Móvil weg bij KPN

Oscar von Hauske Solís, operationeel directeur en bestuurslid van de Mexicaanse telecomreus América Móvil (AMX), vertrekt per direct als commissaris van KPN. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.
AMX heeft KPN gemeld dat het bedrijf het aantal zetels in de raad van commissarissen van KPN tot één zal beperken. Dat komt omdat de Mexicanen hun investering in KPN hebben aangemerkt als een belang dat verkocht kan worden. Carlos García Moreno Elizondo, de financieel directeur van AMX, blijft wel commissaris.
Er zijn geen besluiten genomen over nieuwe nominaties voor de raad van commissarissen van KPN, aldus het telecombedrijf.
AMX bouwde in 2012 een belang van 28 procent op in KPN, en bracht het jaar daarop een bod uit op het volledige telecombedrijf. In de herfst van 2013 bleek daarvoor onvoldoende draagvlak te bestaan bij KPN zelf en in politiek Den Haag, waarop de Mexicanen hun overnamebod van tafel haalden. Daarna is het belang al een paar keer verkleind. Sinds afgelopen juli staat het officieel te koop.
 
(ANP)
 
Gerelateerde artikelen