Coen Boogaart nieuwe Country Managing Partner EY Nederland

Coen Boogaart wordt per 1 juli 2016 benoemd tot nieuwe Country Managing Partner van EY in Nederland. Boogaart volgt hiermee Marcel van Loo op en zal vanaf dat moment ook voorzitter van het bestuur van EY in Nederland worden.

Marcel van Loo is gepromoveerd tot Managing Partner van EY Financial Services Organisation voor de regio Europa, Midden-Oosten, India en Afrika (EMEIA). 

Coen Boogaart is sinds 1 oktober 1985 verbonden aan EY en heeft bijna 31 jaar ervaring met een focus op cliënten uit  de financiële sector. Hij is onder meer werkzaam (geweest) voor ABN AMRO, Philips, ING, Rabobank en Ikea. Daarnaast heeft hij in zijn carrière ruime bestuurlijke ervaring opgedaan zowel in de nationale en internationale organisatie van EY als in branchegerichte organisaties. Hij was onder meer voorzitter van het bestuur van de accountantspraktijk van EY in Nederland en hij was wereldwijd voorzitter van de Global Governance Council, het hoogste governance orgaan van de internationale organisatie van EY. Tevens bekleedde hij diverse bestuurlijke posities bij de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants, de NBA.

Rudi Braes, bestuursvoorzitter van EY in België en Nederland: “Het bestuur van EY is verheugd dat Coen Boogaart zich beschikbaar stelt om deze functie te vervullen. Wij zijn ervan overtuigd dat Coen met zijn ruime kennis en ervaring de juiste persoon is om de uitdagingen het hoofd te bieden en de kansen te benutten waar EY in Nederland voor staat. Wij feliciteren Coen met zijn benoeming tot Country Managing Partner van EY in Nederland en wij heten hem welkom in het bestuur van EY.”
 
Aan de benoeming van Coen Boogaart is een zorgvuldig proces voorafgegaan. Tezamen met Ernst & Young Europe is een sounding proces gestart waaruit blijkt dat Coen Boogaart een breed draagvlak geniet onder partners van EY in Nederland. Gezien de belangrijke rol die de Raad van Commissarissen heeft bij het benoemen van nieuwe bestuurders van EY in Nederland zijn de leden van de RvC intensief betrokken geweest bij dit proces. Pauline van der Meer Mohr, voorzitter van de Raad van Commissarissen van EY in Nederland: “Het is de eerste keer na aantreden dat de Raad van Commissarissen een nieuwe bestuursvoorzitter voor EY in Nederland heeft voorgedragen. Wij hebben intensief gesproken met Coen Boogaart en achten hem een zeer geschikte kandidaat met een duidelijke visie op zaken die er voor EY toe doen, denk aan verdere kwaliteitsverbetering, integriteit en innovatie. Zijn jarenlange ervaring in diverse bestuurlijke rollen en ruime ervaring in het samenwerken met toezichthouders maken hem een geschikte opvolger. Wij hebben hem dan ook met genoegen aan het bestuur van Ernst & Young Europe LLP voor benoeming voorgedragen.”
 
Vervolgens heeft het bestuur van Ernst & Young Europe Coen Boogaart benoemd tot Country Managing Partner van EY in Nederland. Marcel van Loo en Coen Boogaart  werken nauw samen aan een effectieve overdracht.

Gerelateerde artikelen