CM.com wil Building Blocks overnemen

Leverancier van chat- en betaaldiensten CM.com is in onderhandeling over de overname van Building Blocks.

Building Blocks richt zich op kunstmatige intelligentie voor de consumentenmarkt. Systemen van Building Blocks helpen bedrijven te bepalen wat een geschikt moment is om klanten met berichtjes of aanbiedingen te benaderen. Building Blocks heeft onder meer sportschoolketen Basic Fit, techbedrijf Samsung, reisorganisator Corendon en groothandel Sligro als klanten.

In de afgelopen drie jaar wist Building Blocks een jaarlijks terugkerende omzetgroei van gemiddeld 97 procent te behalen en boekt momenteel een omzet van circa 4 miljoen euro. De overname moet dan ook een verdere stijging van de omzet en de brutomarges van CM.com ondersteunen.

Building Blocks werd in 2013 opgericht en heeft verschillende kantoren in Nederland. Er werken 40 mensen voor het bedrijf. 

De overname zal worden gefinancierd met aandelen en cash, maar het is nog niet duidelijk wat de exacte verhouding zal zijn. CM.com verwacht in het eerste kwartaal van 2022 de overname af te kunnen ronden. Komend jaar wil CM.com de kunstmatige intelligentie voor consumenten "breed beschikbaar maken". 

Dit is de vierde overname in een jaar tijd voor CM.com. Eerder dit jaar nam het ticketingbedrijf Yourticketprovider, dataverzamelbedrijf TraceDock en fintechbedrijf PayPlaza over. In september van dit jaar haalde het bedrijf 100 miljoen euro op voor zowel autonome groei van het bedrijf als voor acquisities. Vorig jaar ging de Bredase onderneming naar de beurs.

Gerelateerde artikelen