CMA blijft tegen overname Activision Blizzard 

CMA gaat niet mee in oordeel van Europese Commissie.

De Britse Competition and Markets Authority (CMA) heeft haar beslissing verdedigd om de voorgestelde fusie van Microsoft met Activision Blizzard te blokkeren, als reactie op de goedkeuring door de Europese Commissie.

"De Britse, Amerikaanse en Europese mededingingsautoriteiten zijn unaniem van mening dat deze fusie de concurrentie in cloudgaming zou schaden", tweette de CMA kort na het besluit van de Europese Commissie. "De CMA concludeerde dat cloudgaming een vrije, concurrerende markt moet blijven om innovatie en keuzevrijheid in deze snel evoluerende sector te stimuleren."

Eerder deze maand onthulde de CMA dat het van plan was om de fusie van 69 miljard dollar in het Verenigd Koninkrijk te blokkeren, waarbij een van haar belangrijkste zorgen de impact op lange termijn is die de deal zou hebben op de toekomst van cloudgaming.

De Europese Commissie had echter geen bezwaar tegen een overname aangezien Microsoft heeft toegezegd dat het Activision Blizzard-games in licentie wil geven aan concurrerende cloudgaming-services.

De CMA is niet overtuigd: "Microsofts voorstellen, vandaag geaccepteerd door de Europese Commissie, zouden Microsoft in staat stellen om voor de komende tien jaar de voorwaarden voor deze markt vast te stellen", aldus de CMA. 

Microsoft is van plan om het besluit van de CMA aan te vechten bij het Britse Competition Appeal Tribunal (CAT).
 

Gerelateerde artikelen