Clubje investeerders maakt doorstart met Miss Etam

De curatoren van Etam Groep Retail hebben een overeenkomst bereikt over een doorstart van de winkelketens Miss Etam en Promiss met behulp van een consortium van investeerders uit de detailhandel. Dat maakten de curatoren maandag bekend.
Etam werd in april door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. De bewindvoerders voerden met meerdere partijen onderhandelingen over een doorstart. De details over de doorstart zullen de komende tijd worden uitgewerkt en later bekendgemaakt.
Het personeel van Miss Etam en Promiss is maandag op de hoogte gesteld van de doorstart en alle winkels blijven vooralsnog gewoon open. Er werken ongeveer 2000 mensen bij Etam.
De partijen verwachten medio mei duidelijkheid te kunnen geven over de wijze waarop de doorstart plaats gaat vinden. Tot die tijd zullen er geen verdere mededelingen worden gedaan. De doorstart wordt ter toetsing voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
Volgens de curatoren biedt het bod naast een goede opbrengst voor de boedel de beste mogelijkheden voor de continuïteit en werkgelegenheid. Een woordvoerder namens de curatoren wilde verder geen inhoudelijk commentaar geven, maar zei wel dat duidelijk is dat gereorganiseerd zal moeten worden bij de onderneming.
Het verlieslijdende Etam telt ongeveer tweehonderd filialen in Nederland. Daarvan voeren 140 de naam Miss Etam, de overige zestig vallen onder de formule Promiss. Het hoofdkantoor en distributiecentrum zijn gevestigd in Zoetermeer. Recentelijk werd al twee keer fors gereorganiseerd. In januari schrapte Etam nog honderd banen op zijn hoofdkantoor. In 2013 verloren 140 mensen hun baan.
 
Gerelateerde artikelen