CloudTalk haalt 26 miljoen op voor zakelijke spraakcommunicatie 

Deelname van Nederlandse investeerders KPN Ventures en HenQ.

CloudTalk, een bedrijf voor AI-gedreven communicatieoplossingen en callcentersoftware voor bedrijven, heeft 26 miljoen opgehaald in haar Series B-financieringsronde. KPN Ventures en Lead Ventures zijn de hoofdinvesteerders, met deelname van Point Nine Capital, HenQ, Presto Ventures en Orbit Capital.

De financiering zal worden ingezet om verdere groei en productinnovatie te versnellen en zakelijke spraakcommunicatie internationaal te veranderen.

CloudTalk is in 2016 opgericht met de missie om klantenservice- en salesteams de juiste technologie te bieden voor telefonische interactie met klanten en leads. De start-up heeft hiervoor diverse AI-gedreven oplossingen ontwikkeld. Zo biedt het bedrijf tools voor onder andere de automatisering van handmatige taken, realtime coaching, configureerbare workflows en analyses voor de optimalisatie van communicatiestromen.

“De investering komt op een kansrijk moment”, aldus Martin Malych, CEO CloudTalk. “De huidige economische ontwikkelingen zorgen namelijk voor een toegenomen focus op resultaat en efficiëntie bij sales- en klantenserviceteams. We willen de manier waarop bedrijven communiceren fundamenteel veranderen en met de financiering kunnen we grote stappen zetten richting dit ambitieuze doel.”

Gerelateerde artikelen