Clifford neemt Faringwell over

Autobeveiligingsbedrijf Clifford neemt branchegenoot Faringwell over.

Clifford Electronics, een leverancier van op automotive telematica en technologie gebaseerde safety & security-oplossingen, heeft de overname van Faringwell afgerond. Hierdoor ontstaat het grootste bedrijf in de Benelux op het gebied van Stolen Vehicle Recovery-diensten en andere connected car-toepassingen. Met de toevoeging van Faringwell versterkt Clifford zijn positie op de Europese telematicamarkt en voegt het meer dan 13.000 actieve voertuigvolgabonnementen toe aan zijn huidige installed base in Nederland en België. Clifford en Faringwell bedienen samen een geïnstalleerd bestand van ongeveer 40.000 abonnementen

Clifford, opgericht in 1995 en met het hoofdkantoor in Lijnden, Nederland, levert automotive telematica en op technologie gebaseerde safety & security oplossingen die de kans op autodiefstal sterk verkleinen en de kans op recuperatie maximaliseren. Sinds 2018 is Clifford een portefeuillebedrijf van NewPort Capital, een Nederlands mid-market Private Equity fonds.

Fraingwell, opgericht in 1998 en met hoofdkantoor in Wateringen, Nederland, is gespecialiseerd in de beveiliging van hoogwaardige mobiele activa, waaronder auto's, boten en campers. Het biedt geavanceerde locatiegebaseerde diensten aan, waaronder oplossingen voor het terugvinden van gestolen voertuigen en wagenparkbeheer. 

Gerelateerde artikelen