Clifford Chance benoemt vier counsels in Amsterdam

Clifford Chance heeft per 1 mei 2015 vier advocaten tot counsel benoemd. Het betreft de senior associates Liesbeth Buiter, Mark Loefs, Simone Peek en Floor van der Steenstraten, allen werkzaam op de Amsterdamse vestiging van het advocatenkantoor.
Van de vier nieuwe counsels zijn Buiter, Loefs en Van der Steenstraten actief in het ondernemingsrecht. Peek is actief in het procesrecht. De benoemingen sluiten aan bij de focus van het kantoor om cliënten bij juridische vraagstukken zoals herstructurering, projectfinanciering, toezichthandhaving en overnametrajecten. Dat laat het advocatenkantoor weten in een verklaring.
  
Hieronder de omschrijvingen uit het persbericht:
 
Liesbeth Buiter (35) (zie foto) legt zich toe op projectfinanciering en vastgoedtransacties. Zij heeft ruime ervaring met het adviseren bij projecten op het gebied van energie, infrastructuur en commercieel vastgoed. Zij adviseert onder andere projectontwikkelaars, institutionele beleggers en kredietverstrekkers. Voorbeelden van recente transacties waaraan Buiter werkte, zijn de advisering van de financierende banken bij het Gemini offshore windpark, het consortium Rotterdam World Gateway (RWG) bij de ontwikkeling van een containerterminal op de Tweede Maasvlakte en Prologis, Inc. bij een omvangrijke vastgoedacquisitie in Born.
 
Mark Loefs (36) legt zich met name toe op private fusies en overnames, governancezaken en ondernemingsrechtelijke aspecten in herstructureringen. Hij adviseert cliënten bij zowel koop- als verkoopmandaten, aandeelhoudersovereenkomsten, management equity-plannen en de ondernemingsrechtelijke en M&A-aspecten van financiële herstructureringen. Voorbeelden van recente transacties waaraan hij gewerkt heeft zijn de acquisitie door Pon Holdings B.V. van BBB Cycling, de acquisitie door Eneco van het Utrecht Warmtebedrijf, de verkoop van Bekaert Textiles door Gamma Holding B.V. en advisering omtrent aandeelhoudersarrangementen tussen de aandeelhouders in het Gemini windpark. Loefs heeft twee jaar op het Londense kantoor van Clifford Chance gewerkt.
 
Simone Peek (36) heeft een leidende rol in de Amsterdamse handhaving- en procespraktijk van Clifford Chance. Zij begeleidt financiële instellingen en andere bedrijven evenals hun bestuurders die zich geconfronteerd zien met onderzoeken en maatregelen van toezichthouders. Ook adviseert zij over risicomanagement en compliance, markttoegang, integriteit en andere regulatoire kwesties. Peek is sinds 2007 werkzaam bij Clifford Chance; in 2011 werkte zij voor het kantoor in Washington, D.C.
 
Floor van der Steenstraten (36) legt zich toe op fusies en overnames, joint ventures, corporate governance en herstructureringen. Van der Steenstraten adviseert regelmatig internationale en nationale private equity-firma’s en corporates bij zowel private als publieke overnames. Ze heeft een speciale focus op de sectoren private equity en financiële instellingen, waaronder verzekeraars. Voorbeelden van recente transacties waaraan zij werkte, zijn de advisering van private equity-firma Egeria bij de verkoop van zijn meerderheidsbelang in Mirror Controls International (MCi) aan het Amerikaanse Flextronics International Ltd., TBG bij de verkoop van zijn portfoliovennootschap SIHI Group BV aan het Amerikaanse Flowserve, genoteerd aan de NYSE, en Darling Inc. bij de aankoop van de Ingredients-activiteiten van VION N.V.
Gerelateerde artikelen