Clifford Chance benoemt drie counsels

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:41
Internationaal advocatenkantoor Clifford Chance heeft per 1 mei 2017 drie counsels benoemd in Amsterdam: Jan-Hendrik Horsmeier, Michael Otte en Jaap Tempelman.

Jan-Hendrik Horsmeier, Michael Otte en Jaap Tempelman zijn actief in respectievelijk de Corporate en TMT-praktijkgroepen van Clifford Chance in Amsterdam.

Horsmeier adviseert regelmatig internationale en nationale participatiemaatschappijen en ondernemingen en is daarnaast actief in de energie & infrastructuur sector. Recente transacties waaraan Horsmeier heeft gewerkt betreffen onder andere openbare biedingen op Koninklijke Ten Cate, Ballast Nedam en KPN en transacties inzake HES International, ChemicaInvest, American Tower en Raet. Hij werkte in 2008 en 2009 op het Londense kantoor van Clifford Chance.

Otte adviseert zowel internationale en nationale participatiemaatschappijen en ondernemingen. Recente transacties waar hij aan heeft gewerkt zijn de strategische samenwerking van AlterDomus met Permira, de verkoop van Roompot Vakanties door Gilde Buy Out Partners aan PAI Partners en de verkoop van Stork en Fokker Technologies door Arle Capital. Daarnaast adviseert hij regelmatig internationaal opererende ondernemingen, waaronder Nielsen en Spectrum Brands. Otte werkte in 2009 en 2010 op het Londense kantoor van Clifford Chance.

Tempelman adviseert in strategische outsourcing, ICT, cybersecurity, FinTech, dataprotectie en IE-aangelegenheden. Recente transacties waaraan hij heeft gewerkt zijn de outsourcing van vermogensbeheeractiviteiten van Actiam aan BNP Paribas Securities Services, de wereldwijde herstructurering van roaming- en interconnectieactiviteiten van Veon, de carve-out van ICT-activiteiten in het kader van de verkoop van SBS door Sanoma, en de outsourcing van de infrastructuur en IT-omgeving door het Noorse IT-bedrijf Evry aan IBM.

"Alledrie zijn zeer toegewijde en getalenteerde advocaten die op hun vakgebied het verschil maken, juist waar creatieve juridische oplossingen en inzicht in commerciële processen geboden is. De benoemingen sluiten aan bij de focus van het kantoor om cliënten bij te staan bij de meest complexe juridische en zakelijke vraagstukken", reageert Jeroen Ouwehand, Managing Partner. 

(Foto: Sinds 1972 zit het van oorsprong Londense advocatenkantoor gevestigd aan de Droogbak in Amsterdam, op een steenworpafstand van Centraal Station)

Lees ook:
Clifford Chance benoemt Folko de Vries tot partner

 

 

Gerelateerde artikelen