Clifford Chance adviseert bij nieuw opgerichte fonds Digital Infrastructure Vehicle

Digital Infrastructure Vehicle is een onafhankelijk fonds gericht op de Europese digitale infrastructuur.

Clifford Chance heeft het nieuw opgerichte fonds geadviseerd, dat tot stand is gekomen door een samenwerking tussen Deutsche Telekom en Cellnex. Deutsche Telekom en Cellnex zijn namelijk tot een overeenkomst gekomen om hun telecomtoren-activiteiten in Nederland te combineren tot Cellnex NL. Daarnaast zullen beide bedrijven optreden als investeerders in Digital Infrastructure Vehicle, dat gericht is op de Europese digitale infrastructuur. Het fonds zal de focus hebben op investeringen in glasvezel, torens en datacentra.

Cellnex zal 62 procent van de aandelen van Cellnex Netherlands blijven houden, terwijl Deutsche Telekom zijn bijdrage voor de overige 38 procent zal leveren door middel van (onder meer) een startkapitaal van 400 miljoen euro in het fonds. Cellnex zal daarentegen 200 miljoen euro investeren. De overeenkomst is aangegaan voor de duur van vijftien jaar, met een optie voor verlenging van tien jaar.

Multidisciplinair

Gregory Crookes, partner en advocaat bij Clifford Chance, vertelt: ‘’We waren verheugd om DIV te kunnen ondersteunen bij deze complexe transactie door een multidisciplinair team samen te brengen dat nogmaals onze gecombineerde kracht toont voor financiële investeerders in de telecom- en techsector.’’

Het advocatenteam van Clifford Chance werd geleid door Crookes en bestond verder uit Rona Nisar, Pieter Leefers en Lisa Ye (corporate/M & A), Frans Muller en Celine Vermeulen (antitrust), Michiel Sunderman en Rocco IJsselmuiden (fiscaal), Jaap Tempelman, Andrei Mikes en Orsolya Gondos (TMT/commerciële contracten), Liesbeth Buiter, Lotte de Bruin, Mariam Al-Zubaidy en Lotte van den Berg (vastgoed) en Mark-Jan Arends en Leen Kranenburg (notarieel).

Gerelateerde artikelen