Clifford Abrahams voorgedragen als CFO ABN AMRO

De CFO van Delta Lloyd, Clifford Abrahams, wordt de nieuwe financiƫle topman van ABN AMRO. Hij volgt met ingang van september Alexander Rahusen op die de post op interim-basis waarnam.

De bank heeft ook een nieuwe risicodirecteur gevonden in Tanja Cuppen die later dit jaar overkomt van de Amerikaanse tak van Rabobank. Beide voordrachten door de raad van commissarissen van ABN AMRO zijn nog afhankelijk van onder meer de goedkeuring van de Europese Centrale Bank (ECB), zo werd maandag bekendgemaakt.

Van Dijkhuizen
Bij het financiële concern was begin dit jaar al sprake van een grote wijziging aan de top toen financieel directeur Kees van Dijkhuizen Gerrit Zalm opvolgde als hoogste baas.

Rahusen, hoofd controlling, werd toen tijdelijk gepromoveerd tot financieel directeur terwijl werd gezocht naar een definitieve invulling van de positie.

Uitgebreide ervaring
De Brit Abrahams werkte voor hij in dienst kwam bij Delta Lloyd onder meer voor verzekeraar en vermogensbeheerder Aviva en zakenbank Morgan Stanley. Bij de vermogensbeheerder hield hij zich bezig met fusies en overnames. 

ABN AMRO roemt in een verklaring zijn "sterke staat van dienst'' en "uitgebreide ervaring'' via eerdere topposities in de financiële sector. Tot zijn overgang naar ABN AMRO zal hij bij Delta Lloyd nog meewerken aan het afronden van de fusie met branchegenoot NN Group.

Cuppen, die al sinds 1994 in dienst is van Rabobank, treedt per 1 oktober toe tot de directie van ABN AMRO en zal na een korte overdrachtsperiode op 1 november Wietze Reehoorn opvolgen, die al sinds 2010 in de raad van bestuur van de bank zit. Reehorn heeft er al bijna drie decennia bij de bank op zitten en zijn aanstaande vertrek is als gepland. Hij zal zijn verdere taken en activiteiten eind dit jaar helemaal overdragen.

Bron: ANP

Gerelateerde artikelen