Clifford Abrahams nieuwe CFO Delta Lloyd

Delta Lloyd wil Clifford Abrahams benoemen tot nieuwe Chief Financial Officer. Naar verwachting begint Abrahams in januari bij de verzekeraar, nadat aandeelhouders over zijn benoeming zijn geïnformeerd.

Clifford Abrahams (48) is nu CFO van Aviva Investors, een internationale vermogensbeheerder die een vermogen van meer dan € 350 miljard onder beheer heeft. Hiervoor was hij CFO van Aviva UK & Ireland Life Insurance en eerder CFO van Aviva UK & Ireland General Insurance. Voor Aviva werkte Clifford 12 jaar bij Morgan Stanley, waar hij in 2002 werd benoemd tot Managing Director. In 2005 trad hij aan als Chief M&A Officer van Aviva. Op dat moment had Aviva een meerderheidsbelang in Delta Lloyd. Clifford Abrahams heeft een belangrijke rol gespeeld bij de beursgang van Delta Lloyd in 2009.

President-commissaris Rob Ruijter: ‘Clifford Abrahams is een uitstekende kandidaat voor de functie van CFO van Delta Lloyd. Naast zijn hoogstaande capaciteiten en ruime ervaring beschikt hij over een internationale achtergrond en een goede staat van dienst als CFO, op het gebied van fusies & overnames en kapitaalmarkten. Hij heeft een grondige kennis van de verzekeringssector en kapitaalbeheer. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat hij een belangrijke bijdrage kan leveren aan de strategische ontwikkeling van Delta Lloyd.’

De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten hebben ingestemd met de voorgenomen benoeming van Clifford Abrahams en de Centrale Ondernemingsraad heeft positief geadviseerd.

Clifford Abrahams studeerde Accounting and Finance aan de Wharton Business School en Economics aan de University of Cambridge.

Gerelateerde artikelen