Claim tegen Fagron rond overname in VS

De toeleverancier aan apotheken Fagron heeft in de Verenigde Staten een claim ontvangen rond de overname van de Amerikaanse steriele bereidingsapotheek AnazaoHealth in 2015. Daarbij wordt een schadevergoeding geëist van tussen 10 en 20 miljoen dollar.

De juridische procedure is op 18 juli opgestart door één van de negen voormalige eigenaren van AnazaoHealth dat in april vorig jaar werd overgenomen door Fagron. De zaak is ingediend bij de rechtbank in Florida. Fagron meldde niet waarom de claim is ingediend, maar gaf aan deze te bestrijden en bij de rechtbank in Florida te zullen reageren op de zaak.

Er werd destijds geen concrete overnamesom voor AnazaoHealth bekendgemaakt. Er werd een ‘multiple’ van zes keer het bedrijfsresultaat (ebitda) betaald waarbij 40 procent van de overnamesom werd voldaan in aandelen Fagron tegen een gemiddelde koers van 40 euro per stuk. Nog eens 20 procent van de aankoopprijs was in de vorm van een earn-out die is gekoppeld aan de prestaties van AnazaoHealth in 2015.

Volgens analisten van KBC Securities zou het overnamebedrag rond de 40 miljoen euro liggen.

 

(AFN)

Gerelateerde artikelen