Circle Media Group neemt CPI over

Circle Media Group (CMG) heeft  CPI overgenomen in een cashtransactie. Dat maakte Circle Media Group bekend. CPI is één van Europa’s grootste boekdrukkerijen. 

De transactie is afgerond na goedkeuring door mededingingsautoriteiten in Oostenrijk en Duitsland en de informatie- en adviesprocedures van CPI’s Europese Ondernemingsraad en enkele locale ondernemingsraden.

CPI levert literatuur en wetenschappelijke, technische en medische boeken en gedrukte documenten aan grote uitgevers, industriële bedrijven, dienstverleners en overheidsinstanties. CPI heeft 2.500 medewerkers en een omzet van 360 miljoen euro. Door de overname wil CMG haar positie op de Europese grafimediamarkt verder versterken. Over de hoogte van transactie is niets bekend gemaakt. 

Circle Media Group, een samenvoeging van de activiteiten van CirclePrinters en Roto Smeets heeft 2.700 medewerkers en een omzet van 550 miljoen euro. Na de overname heeft het bedrijf een omzet van meer dan 900 miljoen euro. 

Close Brothers Asset Finance maakte als partner deel uit van het acquisitieproces, inclusief ondersteuning en gedeeltelijke financiering van de transactie.

Gerelateerde artikelen