Cinven neemt belang in Barentz

Distributeur levert zowel aan MKB als aan multinationals.

Internationale investeringsmaatschappij Cinven heeft vandaag bekend gemaakt dat het een belang heeft genomen in Barentz, de wereldwijde distributeur van ingrediënten voor de voedsel-, farmaceutische, verzorgings- en diervoedingsindustrie. Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.

Het in Hoofddorp gevestigde Barentz levert wereldwijd ingrediënten en additieven aan het MKB en aan grote multinationals. Barentz koopt hoogwaardige ingrediënten van toonaangevende fabrikanten over de hele wereld. Daarnaast bieden de deskundigen van Barentz via hun moderne productiefaciliteiten in Europa, Noord-Amerika en Azië hoogwaardige technische ondersteuning bij onder meer voormenging, menging, samenstelling en testen van ingrediënten.

Barentz, opgericht in 1953, heeft vestigingen in meer dan 60 landen. Het bedrijf is sterk vertegenwoordigd in Europa en Azië en groeit in Noord- en Latijns-Amerika. Momenteel telt de organisatie wereldwijd ongeveer 1.100 medewerkers. Barentz heeft meer dan 1.000 leveranciers van ingrediënten en bedient meer dan 15.000 klanten.

Gerelateerde artikelen