CIM Capital zet Belgische modeketen in de etalage

Het opgeknapte Veritas trok dit jaar naar Nederland met drie vestigingen.

De Belgische modeketen Veritas is op zoek naar een nieuwe eigenaar. Daarmee wil het bedrijf internationaal verder groeien. Dit jaar kwam Veritas naar Nederland. Er zijn winkels geopend in Breda, Den Bosch en Maastricht. De vraagprijs is nog onbekend.

Vier jaar geleden werd het destijds zieltogende Veritas overgenomen door CIM Capital Restruct, samen met enkele ondernemers. CIM trekt zich nu terug uit het bedrijf. Vandaag bevindt Veritas zich in een kerngezonde fase, maakt de keten nu bekend. Voor dit verwacht het bedrijf een omzet van 95 miljoen euro en een EBITDA van tien miljoen euro

“Samen met het management zijn we erin geslaagd om in moeilijke marktomstandigheden de afgelopen vier jaar een succesvolle turnaround te realiseren en we achten de tijd rijp om op zoek te gaan naar een nieuwe partner om de volgende groeifase van Veritas te ondersteunen”, zegt voorzitter Marc Van Hool van CIM Capital.

De huidige aandeelhouders onderzoeken opties om er een nieuwe aandeelhouder bij te nemen. Ze beklemtonen dat Veritas vandaag veel cashflow genereert en een internationaal groeiplan heeft. De keten wil marktaandeel winnen ten opzichte van concurrenten en de internationale markt betreden. Zelfs overnames worden overwogen.

Gerelateerde artikelen