Chris Zadeh stopt als CEO van Ohpen

Chris Zadeh stapt na tien jaar op als de topman van Ohpen. Matthijs Aler wordt zijn opvolger.

Ohpen heeft zelf een platform ontwikkeld dat spaar- en beleggingsrekeningen administreert voor grote financiële spelers, zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen.

Zadeh begon Ohpen uit onvrede over de beschikbare systemen in de markt die nooit werkten en heel langzaam waren. Hij verliet BinckBank in 2008 om een heel nieuw core banking platform te ontwikkelen, volledig in de cloud. “Een platform dat de concurrentie ver achter zich zou laten en altijd zou werken, gegarandeerd,” aldus Zadeh. 

Opvolger Aler heeft ruime ervaring in online bankieren, onder meer bij BinckBank als Managing Director Nederland en als CEO Frankrijk waar hij eindverantwoordelijk was voor het opzetten van de Franse vestiging.

Zeven jaar geleden maakte hij de overstap naar Ohpen. Bij Ohpen was Aler onder meer Chief Commercial Officer (CCO) en Chief Operational Officer (COO). Bij Ohpen zal Aler de dagelijkse leiding van Chris Zadeh overnemen. Zadeh blijft aan als Voorzitter van het bestuur, waarbij hij zich richt op de algemene strategie, klanten en toekomstig technologiegebruik.

Gerelateerde artikelen