Chinese transportreus Sinotrans koopt Limburgs familiebedrijf KLG Europe 

Het Limburgse transportbedrijf KLG Europe wordt overgenomen door de Chinese miljardenbedrijf Sinotrans. Dat maken beide bedrijven bekend in een persbericht. 

De waarde van de deal is niet bekend gemaakt, maar ligt ergens tussen de 250 en 500 miljoen euro. M&A-adviseurs van ING adviseren Sinotrans.

Sinotrans is de grootste logistieke dienstverlener in China met een jaaromzet van circa 10 miljard Amerikaanse dollars. Het Venlose KLG Europe heeft een jaaromzet van 215 miljoen euro en 1100 medewerkers. Sinotrans koopt per 1 januari 2019 80 procent van de aandelen en wil in 2020 gaan voor de volledige 100 procent.

Door het ontbreken van opvolgers hebben de huidige eigenaren Ad en Kees Kuijken gezocht naar een partij die de activiteiten van KLG Europe kan voortzetten. 

Sinotrans en KLG werkten al samen in een Chinese joint-venture genaamd KLG-ITM. Sinotrans ziet de overname van KLG Europeals ‘stepping stone’ voor haar ontwikkeling in Europa. KLG is in bijna ieder Europees land actief. 

KLG Europe gaat vooralsnog verder onder eigen naam en de overname heeft geen directe consequenties voor personeel. Verkopers Ad en Kees Kuijken blijven voorlopig in dienst van KLG Europe

Erik Loijen, de huidige General Manager KLG Europe Venlo, is benoemd als de nieuwe CEO van KLG Europe. Hij wordt eindverantwoordelijk voor alle 12 Europese vestigingen van KLG Europe.
 

Gerelateerde artikelen