Chevron mag van autoriteiten doorgaan met overname Hess

De deal van 53 miljard werd door onzekerheden een echte nagelbijter.

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) geeft deze week groen licht voor de overname van het Amerikaanse oliebedrijf Hess door Chevron. De deal van 53 miljard dollar die krap een jaar geleden werd aangekondigd,  geldt als een van de grootste overnames ooit.

De goedkeuring is nog niet officieel, maar is al wel gelekt. Het formele besluit wordt deze week verwacht. Het was onzeker of de overname zou worden goedgekeurd. Eind vorig jaar vroeg de FTC om extra informatie over de deal.

Andere overnames in de Amerikaanse oliesector die later waren aangekondigd, zijn al eerder goedgekeurd. Het betreft de overname van CrownRock door Occidental Petroleum en de overname van Endeavor Energy Resources door Diamondback.

Daarnaast probeert Exxon nog roet in het eten te gooien. De concurrerende oliemaatschappij weigert de verkoop van Hess’ activa in Guyana, die verpakt zitten in een joint venture. Deze kwestie komt in mei volgend jaar voor de rechter. Pas in augustus daarna wordt een uitspraak verwacht.

Gerelateerde artikelen