Chemiegigant IMCD doet overname in Australië

Via ResChem wil het Rotterdamse bedrijf profiteren van de groei in de regio.

Het internationaal opererende  IMCD, gespecialiseerd in transport van chemische goederen, neemt de activiteiten van ResChem Technologies over in Australië en Nieuw-Zeeland. IMCD is gevestigd in Rotterdam.

ResChem, opgericht in 2007, zet ongeveer voor vijftien miljoen euro om aan harsen, additieven en pigmenten voor gebruik in inkten, coatings, lijmen en bouwtoepassingen. Het bedrijf heeft een laboratorium in Sydney.

Frank Schneider, Global Business Group Director van IMCD, ziet vooral brood in de groeiende markt in de regio. “We zien een gestage groei in de coatingindustrie in Australië en Nieuw-Zeeland. Met de toetreding tot ResChem kunnen we hun complementaire portfolio en technische capaciteiten benutten om onze voetafdruk op de lokale markten verder te ontwikkelen.”

Het Australische bedrijf is ingenomen met de aansluiting bij een multinational, aldus algemeen directeur  Bruce Forder in een verklaring. “Dit is een geweldige kans voor onze medewerkers om zich aan te sluiten bij een toonaangevend multinationaal bedrijf en de doorgroeimogelijkheden die dit biedt.”

Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen