Charly Zwemstra van Main Capital koopt Duits fintech-bedrijf

Het Nederlandse Main Capital heeft honderd procent van de aandelen gekocht van het Duitse fintech-bedrijf b+m Informatik AG (b+m), dat software ontwikkelt voor banken en verzekeraars en als full-service provider de Duitse financiële sector bedient. De verkoper van b+m is Allgeier SE, een beursgenoteerde IT-dienstverlener uit München.
Main Capital belooft in het persbericht b+m verder te ondersteunen in winstgevende groei en doorontwikkeling van de bank- en verzekeringssoftware. Ook op het gebied van acquisities zal Main Capital b+m ondersteunen met kennis, ervaring en nieuw kapitaal. Eerder deze maand kocht Main Capital via Regas, een van zijn deelnemingen, ook al het Duitse softwarebedrijf Daarwin.
 
Buy-and-build
Het investeringsfonds uit Den Haag tracht met zijn expertise een bijdrage te leveren aan verdere optimalisatie van het business model en zal b+m daarnaast ondersteunen in zijn partnershipstrategieën die hem in staat stellen om op een schaalbare manier te groeien. Tot slot heeft Main Capital kapitaal klaargezet om de autonome ontwikkeling bij te kunnen staan met een actieve buy-and-build strategie om zo met een sterk product aanbod verder te kunnen groeien bij bestaande en nieuwe klanten.
"Met de acquisitie van b+m hebben we een belangrijke stap in de fintech sector in Duitsland gezet," Charly Zwemstra, de managing partner van Main Capital die verantwoordelijk is voor de investering. "We geloven dat we met ons netwerk en kennis van de software sector b+m kunnen ondersteunen bij hun verder groei in de DACH regio, onder andere door verder acquisities."
 
Main Capital is een private equity investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux en Duitsland. Recentelijk haalde Main met zijn vierde fonds 85 miljoen op, waardoor Main nu bijna 200 miljoen onder beheer heeft.   
 
Frank Mielke, CEO b+m Informatik, is blij met de acquisitie van b+m door Main Capital. "De laatste jaren heeft Allgeier ons goed ondersteund. Toch is in het licht van de nieuwe groeifase die we als bedrijf beginnen, deze verandering een goede. Gedurende het proces zijn we ervan overtuigd geraakt dat Main Capital een goede en stabiele partner is, die ons kan helpen om onze doelen te bereiken. Vanzelfsprekend is ons belangrijkste doel nog altijd de tevredenheid van onze klanten."
 
Over Main Capital:
In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich groeiende software bedrijven als Ymor, Roxit, OnGuard, Sharewire, SecondFloor, EuroSystems, Sofon, Connexys, Regas, ChainPoint, RVC en TPSC. Recentelijk heeft Main Capital zijn meerderheidsbelang in Visionwaves verkocht aan de Zweedse beursgenoteerde onderneming IFS AB. Eerder dit jaar verkocht het Zetacom al aan Gilde Healthcare. Daarnaast realiseerde Main in 2013 een succesvolle exit van cloudstorage bedrijf IASO aan de US cloud provider GFI Software. In 2012 verkocht Main Capital ook Tedopres aan de Finse beursgenoteerde speler Etteplan en werd Actuera verkocht aan Waterland Private Equity. 
 
Gerelateerde artikelen