Chargebee haalt ruim €100 miljoen op in serie G-financieringsronde

De financieringsronde zal het bedrijf in staat stellen internationaal uit te breiden, bestaande samenwerkingen te versterken en nieuwe markten te betreden.

Chargebee, de marktleider op het gebied van terugkerende facturering en SaaS abonnementenbeheer, heeft in een nieuwe financieringsronde ruim 100 miljoen euro aan nieuw kapitaal opgehaald, mede geleid door nieuwe investeerder Sapphire Ventures en bestaande investeerders Tiger Global en Insight Venture Partners, samen met deelname van tevens bestaande investeerder; Steadview Capital.

Met het nieuw kapitaal kan Chargebee zijn aanwezigheid globaal uitbreiden en verder bijdragen aan het al bestaande internationale netwerk. Chargebee wordt nu gewaardeerd op € 1,2 miljard, een drievoudige groei in waarde in minder dan 6 maanden. Chargebee heeft een uitgebreid klantenportfolio opgebouwd met merken als Okta, Freshworks, Calendly, Study.com en duizenden andere snelgroeiende bedrijven die abonnementsservices bieden.

Lange termijn

Naast het genereren van een belangrijke inkomstenbron voor de duizenden bedrijven die abonnementsservices bieden, is de snelle groei van Chargebee verder gestimuleerd door de mogelijkheid snel resultaten te behalen en te investeren in de langetermijngroei van klanten. Het platform van Chargebee is eenvoudig te implementeren; het onboarden kan in minder dan tien dagen worden voltooid – zelfs voor de grotere internationale bedrijven.

"Op het moment zijn we in staat om binnen 30 minuten een prijsonderzoek voor nieuwe abonnementen uit te rollen en hieruit het juiste prijspunt te identificeren, dat past bij ons klantsegment. Chargebee heeft ons daarnaast de vrijheid gegeven fouten te maken en deze meteen op te kunnen lossen”, aldus Paul Kapsner, Directeur van Financiën bij Superfoods. Jeroen Bos, Co-founder van het Nederlandse pr.co zegt: "Voor ons was de echte game changer dat we eindelijk een nauwkeurig MRR / ARR-nummer konden genereren dat we konden gebruiken om ons bedrijf in de goede richting te sturen. Voor Chargebee waren er altijd twijfels over onze statistieken, maar nu kunnen we de juiste beslissingen nemen op basis van de data van Chargebee.”

De pandemie in 2020 heeft de al groeiende wereldwijde verschuiving naar SaaS- en op abonnement gebaseerde bedrijfsmodellen versneld, waarbinnen een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van maar liefst 17,5% wordt verwacht in de komende vijf jaar. Recentelijk heeft het bedrijf nieuwe mogelijkheden zoals usage-based facturering uitgebracht, een nieuw datacenter in Europa en staat het daarnaast consequent op de eerste plaats op beoordelingssites van financiële producten, zoals G2.

Verandering

“Bedrijven moeten tegenwoordig op elk moment kunnen reageren op constant veranderende klantbehoeften, nalevingsvereisten en marktdruk. Meer dan ooit zullen bedrijven hun abonnementsservice nodig hebben om de betrouwbare inkomstenstroom te zijn waarmee ze snel kunnen opschalen’’, aldus Krish Subramanian, medeoprichter en CEO van Chargebee. "Chargebee wil vooraan staan in de verschuiving naar een wereld waarin de abonnementservice als bedrijfsmodel centraal staat, door onze klanten te helpen snel waarde te creëren en een partner te zijn in hun groeitraject voor lange termijn."

"We verheugen ons erop samen te werken met zowel Krish en Raman, als de rest van het team van Chargebee, omdat we geloven dat ze een toonaangevend product hebben ontwikkeld op het gebied van terugkerende facturering en abonnementenbeheer", aldus Rajeev Dham, Partner bij Sapphire Ventures. “Nu de abonnementservice als centraal bedrijfsmodel wereldwijd steeds populairder wordt, heeft Chargebee een ongelooflijk gedurfde visie met innovatieve producten in verschillende marktsegmenten. Na hen al jaren te kennen, ben ik het meest onder de indruk van hun bedachtzaamheid en de wijze waarop zij Chargebee hebben uitgebouwd tot een leider die de steeds breder wordende ruimte opnieuw uitvindt.''

Chargebee heeft een uitgebreid klantenportfolio opgebouwd met merken als Okta, Freshworks, Calendly, Study.com en duizenden andere snelgroeiende bedrijven die abonnementsservices bieden. Deze bedrijven zijn verspreid over verticale en horizontale bedrijfstakken, van SaaS tot D2C Ecommerce, OTT Streaming, E-learning etc., in meer dan 60 landen, aangeboden aan klanten over de hele wereld. Met het nieuwe kapitaal is Chargebee van plan verder te investeren in hun platform en bedrijven te helpen hun activiteiten op het gebied van facturering en abonnementenbeheer naadloos op te schalen, van de start van een bedrijf, tot aan de eerste beursgang. Het bedrijf kondigt ook aan dat het meer gaat investeren in zijn wereldwijde expansie en belangrijkste partners.

"Het SaaS-abonnementsmodel biedt een ongekend groeipotentieel voor zowel traditionele als moderne bedrijven om terugkerende waarde aan hun klanten te leveren", aldus Adam Tesan, Chief Revenue Officer, Chargebee. "Onze missie bij Chargebee is om al deze bedrijven, van startups tot grote ondernemingen, in staat te stellen deze kans op tijd te benutten en om te zetten in realiteit."

Gerelateerde artikelen