CFO Ed Nieuwenhuizen vertrekt bij Havenbedrijf Amsterdam

Financieel Directeur Ed Nieuwenhuizen heeft besloten Havenbedrijf Amsterdam per 1 november te verlaten.
Tweeënhalf jaar na de verzelfstandiging van het havenbedrijf komt het bedrijf in een nieuwe fase die van de CFO een andere inzet vraagt dan de voorgaande periode. Nieuwenhuizen acht zichzelf voor die nieuwe fase niet de juiste man op de juiste plek. Hij kiest ervoor om zijn loopbaan elders voort te zetten.
Nieuwenhuizen was sinds 1 april 2013 als Chief Financial Officer aan Havenbedrijf Amsterdam verbonden. Hij werkte van 1984-1993 als openbaar accountant bij Ernst & Young Accountants in Amsterdam. Na zijn afstuderen in 1993 als registeraccountant bij het NIVRA maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven en werkte van 1993-2003 in de luchtvaart voor Martinair Holland NV en Excellent Air BV. 
Nieuwenhuizen werkte eerder in de Amsterdamse haven van 2003-2010 als CFO bij Amsterdam Container Terminals (ACT) en van 2010-2013 maakte hij deel uit van de Raad van Bestuur van IJS Global International, een logistieke dienstverlener in zee- en luchtvracht.
De Raad van Commissarissen zegt het besluit van Nieuwenhuizen te respecteren. ‘Hij heeft met grote inzet bijgedragen aan het ontwikkelen van een professionelere financiële organisatie en een belangrijke bijdrage geleverd aan de financiering van de nieuwe zeesluis,’ aldus René Smit, voorzitter van de Raad van Commissarissen.
Gerelateerde artikelen