Centralpoint treedt toe tot de Dustin Group

Centralpoint heeft een overeenkomst gesloten om zich aan te sluiten bij Dustin Group AB (Dustin), een grote speler in Scandinavië. Deze overname creëert een sterke Europese leider in het snel veranderende IT-landschap zo melden betrokken partijen.

Dustin heeft een leidende positie in het Scandinavische IT-landschap en staat genoteerd op Nasdaq Stockholm. In 2018 betrad het Zweedse bedrijf de Nederlandse markt door de Vincere Group over te nemen, een specialist in managed services en IT-oplossingen. Met de overname van Centralpoint verstevigt Dustin haar positie in de Benelux en ontstaat er een groep met een omzet van circa twee miljard euro.

In de afgelopen jaren heeft Centralpoint met succes haar groeistrategie uitgevoerd en is het uitgegroeid tot de leidende en grootste IT-value added reseller in de Benelux, zo meldt het bedrijf. De overname door Dustin biedt een mooie kans voor Centralpoint: de twee bedrijven vullen elkaar perfect aan en zijn samen klaar om de komende jaren verder te bouwen aan hun leidende positie in de Benelux, zo melden betrokken partijen.

Dustin verwerft Centralpoint voor een totale vergoeding van 425 miljoen euro (overeenkomend met SEK 4,326 miljoen). Dustin is voornemens om in het kader van de langetermijnfinanciering van de overname, een claimemissie van ongeveer  SEK 1.200 miljoen voor te stellen die in de loop van de tweede helft van 2021 zal worden uitgevoerd.

Voor het finalizeren van de overname gelden gebruikelijke afrondingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring van de Nederlandse Authoriteit Consument en Markt (ACM).  

De verkoper werd financieel bijgestaan door het team van EY onder leiding van Maurice van den Hoek.  

Gerelateerde artikelen