Cegid wil Talentsoft kopen

Cegid, specialist in managementoplossingen, wil haar positie in de Payroll en Human Resources Management markt versterken met de geplande overname van Talentsoft, aanbieder van Cloud Talent Management oplossingen. 

De overname moet de nieuwe Franse entiteit in staat stellen om Europees leiderschap te claimen in deze snelgroeiende sector, en effent de weg voor haar expansie op zowel de Europese- als wereldmarkt, aldus een persbericht.
 
Dankzij hun toonaangevende Human Capital Management software oplossingen – waarmee Talentsoft in snel tempo een positie veroverde als Europees marktleider –, een gebruikersgerichte aanpak en de unieke know-how van hun teams, kan het Franse bedrijf bogen op 14 jaar expertise op het gebied van cloud-based talentmanagement en learning software. Het bedrijf ondersteunt ruim 2.200 klanten en is actief in 130 landen. Talentsoft heeft kantoren in vijftien landen, waaronder in Nederland.

Met de acquisitie van Talentsoft wil Cegid hun bestaande dienstenportfolio uitbreiden met een talent management aanbod dat is afgestemd op de behoeften van grotere MKB-bedrijven. Cegid is reeds actief op het Iberisch schiereiland en in Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika. Deze overname biedt tevens een kans om hun internationale ontwikkeling te bekrachtigen, in het bijzonder door de solide positie van Talentsoft in Noord-Europa en de Benelux.

De drie medeoprichters van Talentsoft, CEO Jean-Stéphane Arcis, Technisch Directeur Joel Bentolila en Product Directeur Alexandre Pachulski, zullen samen met het managementteam en de 600 werknemers van Talentsoft in de komende weken bij Cegid in dienst treden.

 
De transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde regelgevende autoriteiten en aan de informatie- en raadplegingsprocessen van de betrokken werknemersorganisaties, overeenkomstig de toepasselijke wetgeving.

Gerelateerde artikelen